Munții Semenic reprezintă o subunitate a Munților Banatului din Carpații Occidentali. Datorită altitudinii, Munții Semenic „găzduiesc” cel mai înalt vârf din Munții Banatului, și anume Vf. Piatra Goznei cu altitudinea de 1447 metri. Pe lângă Vf. Piatra Goznei în Munții Semenic regăsim și vârful montan omonim, Vf. Semenic, acesta având altitudinea de 1446 de metri. Pe platoul Munților Semenic se regăsește Stațiunea Semenic, aceasta fiind o atracție turistică importantă atât pe timp de vară, cât mai ales iarna pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Chiar dacă se poate ajunge până în apropierea vârfurilor Munților Semenic cu ajutorul autoturismelor sau al mijloacelor motorizate, trebuie spus că există foarte multe trasee turistice marcate ce pot fi parcurse la pas sau cu bicicleta pentru a simți cu adevărat tot ceea ce are de oferit acest masiv montan situat în sud-vestul României: păduri virgine și cvasi-virgine, un climat blând, liniștea unor zone sălbatice și foarte puțin umblate, dar și peisaje de vis. Datorită acestor atracții naturale o mare parte din arealul Munților Semenic a fost inclus în cadrul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, în vederea protejării habitatelor naturale de o frumusețe unică.
Dacă îți dorești să descoperi frumusețea acestui masiv montan din județul Caraș-Severin, echipa Munții Carpați îți propune un set de hărți turistice menite a te ajuta să organizezi orice drumeție în Masivul Semenic, dar și să te orientezi atunci când ai pornit în drumeție. Harta turistică zonală oferă o perspectivă de ansamblu asupra localizării și accesului în zonă astfel încât și dacă urmează să ajungi pentru prima dată aici să te poți descurca fără probleme. Harta de drumeție Munții Semenic cuprinde toate traseele turistice marcate și principalele obiective turistice pe care orice turist care ajunge în zonă nu trebuie să le rateze.